Explorer 2012 & TAO

Drie groepen Explorer beëindigden in april de -7 weekends reis in de wereld van persoonlijke ont-wikkeling – via verschillende benaderingen van (selfcoaching).  Levenskunstenaars, zelfstandigen, leidinggevenden, professionals in allerlei disciplines, vertegenwoordigers van human resources, medewerkers uit de bedrijfswereld en de social profit, onderwijsmensen, artiesten, ouders, juniors, seniors, moedige mensen..), de meerderheid heeft gekozen om de reis verder te zetten, voor 6 dagen Discoverer, gesterkt door de rijke diversiteit in het instituut voor coaching, mentoring en supervisie Elan Vital BAO Group. zie fotos F. Doyen

Tijdens het traject in zelfexploratie is één van de modules specifiek
toegespitst  op de Queeste,  dmv van een uniek coachingspel gebaseerd op feedback en coöperatie.  Coachingtool dat de BAO Group-coaches gebruiken tijdens specifieke intereventies in bedrijven en organisaties.

Legendes, wijsheden, vragen, orakels, principes, het Tao-spel® is de
synthese van verschillende traditionele wijsheden gecombineerd met de meest recente methodes voor persoonlijke groei uit het systemisch werkveld, de laatste richtingen inzake motivatiepsychologie en de meest innoverende coöperatiestrategiëen zowel in gezinsverband als in de bedrijven.

Deze moderne reis in het hart van de elementen wordt idealiter gespeeld in groepjes van 4 à 5 personen, onder de begeleiding van een ‘Meester van het Spel’.  De reis duurt verschillende uren of zelfs dagen, want de Jouney, de Queeste kan steeds dieper gaan van spel tot spel.

Het Spel zelf is de Coach. Transformatiespel van de Transformatiespelen, Eclectisch Spel van de Spirituele Tradities en de Oudere Meesters, Persoonlijke Vindtocht, deze reis naar onze persoonlijke legende, onze Journey of the Hero, helpt de Speler om via vraagstelling bewust zijn remmingen en resources te identificeren ten einde zijn persoonlijke missie en objectieven te verwezenlijken, privé en professionneel.

De archetypes en symbolen in het TAO-spel® openen perspectieven dankzij het activeren van de rechterhersenhelft -zetel van verbeelding en intuïtie- ipv de linkerhersenhelt, zetel van het mentale, dikwijls verblind door de conditioneringen van onze dagelijkse omgeving…
Tao, in het Chinees betekent ook ‘middel’…het middel om te weten…

4 archetypes, 4 elementen, 4 werelden:

Aarde : Symbool van De Baarmoeder die de bronnen doet ontstaan, helpt de Tao-Spelerzijn wensen te verduidelijken, zijn zoektocht en levensobjectief te definiëren.

Water : Herbronningsplaats, de wereld van de emotie danzij welke de Tao-Speler zijn interne en externe hulpbronnen ontdekt.

Vuur: Symbool van de Pure Wil, van metamorfose, toont de obstakels, remmingen, externe en interne valstrikken (overtuigingen, programmeringen)

Lucht : Anima, Geest, Levensadem, vergemakklijkt de vlucht naar het objectief en definieert de strategie. Hoe? Wanneer? Met wie?

Dankzij de verkregen antwoorden stelt de Speler een stappenplan op, een ‘to do’ lijst om de held te worden van zijn of haar eigen persoonlijke legende.

Voor WIE?
Voor diegenen met een coachingachtergrond is de gelijkenis met specifieke coachingtools verbluffend (grow, smart, vraagstelling, overtuigingen, resources, tasking, …).
De Initatiereis in het hart van de elementen richt zich echter tot iedereen.
Een Tao-coach begeleidt subtiel het spel dat doorspekt zal worden met energizers, oefeningen in de natuur, effectief contact maken met de elementen in een prachtig groen kader.

“Mens, ken jezelve en je zal het geheim kennen van de Goden en het
Universum” (Socrates)

Bezoek onze site voor meer info : http://www.baogroup.beCategorieën:Elan Vital Actualiteit

1 reply

  1. En hierbij wil ik ook in naam van Maryse en mezelf de co-coaches Ann, Fanny Siegfried, Regan bedanken voor de begeleiding en de support van deze mooie groep! Tot in Discoverer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: