Persoonlijkheid en succes

De persoonlijkheid maakt het verschil tussen de succesrijken en de rest van de bevolking. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent PsychTests.com bij een groep Amerikaanse werknemers.
Is er een verschil met de Europese werknemers… ? Aan jullie om de vergelijking te maken.
De onderzoekers merken daarbij op grote verschillen in persoonlijkheid te hebben kunnen vaststellen in respondenten met een salaris van meer dan 75.000 dollar per jaar en consumenten met een inkomen van maximum 25.000 dollar.
Cruciaal daarbij staat volgens de onderzoekers dat de succesrijke bevolkingscategorieën vooral getypeerd worden door een gebrek aan vrees.

“Vreesachtige mensen lopen weg van opportuniteiten,” stipt PsychTests.com aan. “Ze durven hun verwachtingen niet te hoog stellen en vrezen dat het succes verantwoordelijkheden en verwachtingen zal meebrengen die ze niet zullen kunnen invullen.
Bovendien zijn ze ervan overtuigd dat ze succes eigenlijk niet verdienen. Ook vrezen ze dat succes negatieve sociale consequenties zou kunnen hebben voor hun directe omgeving en bij anderen jaloersheid zal veroorzaken.”

“Minder succesvolle karakters hebben ook een grote faalangst,” gaan de onderzoekers verder. “Daardoor zullen ze het vermijden om risico’s te nemen en doelstellingen naar voor te schuiven of buiten hun vertrouwde omgeving te treden. Bovendien wordt die groep ook getypeerd door een gebrek aan gedrevenheid, ambitie en eigenwaarde. Alleen personen die in zichzelf geloven, hebben mogelijk uitzicht op succes. Succesvolle mensen geloven dat ze zelf de richting van hun leven kunnen bepalen, terwijl anderen ervan overtuigd zijn dat hun leven door het toeval of het lot wordt bepaald.”

“Dit betekent niet dat mensen uit de hogere inkomenscategorieën nooit mislukkingen zullen kennen,” merkt Ilona Jerabek, president van PsychTests, op. “Alleen laat deze categorie zijn leven niet dicteren door dergelijke tegenvallers. Deze groep is gericht op succes en ziet mislukkingen als een ervaring waar de nodige lessen moeten worden uit getrokken en niet als een zelfvervullende profetie. Zelfs wanneer deze groep door moeilijke periodes gaat, zal er altijd de overtuiging blijven dat er een oplossing kan worden gevonden.” (MH)

In de studie wordt echter niet vermeld wat “succes” en “succesrijk” eigenlijk precies inhoudt.
Een goede coachvraag : wat is succes precies voor jou? Hoe weet jij in welke mate jij een succesrijkleven leidt?

Het BAO Team

www.baogroup.beCategorieën:Elan Vital Actualiteit

Tags: , , , , , , , , , , , ,

1 reply

  1. Wel, als ik dit lees zou ik zeggen dat , meer dan de persoonlijkheid, het is de attitude ten opzicht van het (professionele) leven die het verschil maakt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: