Mentorcoaching en supervisie op 09/03 en 01/06

Supervisiegroepen
– SUPERVISIE / Sessies : 09/03 & 01/06/2013
Daniëlle De Wilde en Pierre Lucas (PCC & ACC – ICF) : Presidents ICFB board 2009.

Als verdere ondersteuning bij het opzetten van jullie coachingpraktijk en mogelijkheid om uw coachingskills te verdiepen zijn er supervisiegroepen. Naast de rijkdom van het delen van ervaringen, cases en coachingtools is het ontvangen en geven van feedback fundamenteel voor het werk van coach. En vooral : het helpt je groeien en zelfzekerheid opdoen als coach of toekomstige coach.”
 

Doelgroep :

iedere coach (ervaren of beginnende ), counselor, trainer-coach, leidinggevende ofprofessionele die met mensen werkt en die zijn coachingcompetenties wil aanscherpen en die verdieping wil in zijn/haar professionele EN persoonlijke ontwikkeling

Om je dossier in te dienen bij ICF heb je een minimum van 10 uur supervisie nodig bij een supervisor. Van die 10 uur kunnen er 7 uur in groep gevolgd worden. 1 dag groepssupervisie attesteert dus 7 uur supervisie.

Methodologie :

Je werkt vanuit diverse velden : 4 percepties, 4 oogpunten, 4 posities, 4 rollen die je elk hun eigenheid en leervermogen bieden.

1. als coach : je coacht vanuit de competenties die je wil oefenen bvb directer durven zijn, creatieve technieken gebruiken, meer ‘présence’ hebben, tools gebruiken waartegen je wat weerstand voelt, je oefent prefrontaliseer- en mindfulnesstechnieken, je gaat nieuwe zaken uitproberen met peers voor je dit doet met ‘echte’ klanten. In deze dragende leeromgeving krijg je gelegenheid om de competentie of nieuwe’ tools te integreren via het inoefenen en herhalen. Je kan ook worden uitgedaagd om uit je comfortzone te gaan en zo te stretchen …zonder teveel te stressen Je ondervindt de waarde van het ontvangen van feedback als evolutiemiddel.

2. als klant : je wordt gecoacht over een ‘echt ‘ thema (vb je legitimiteit als coach durven neerzetten, durven geld vragen, je intuïtie en assertiviteit gebruiken, specifieke moeilijkheden die je ondervindt… ) en je kan achteraf feedback geven aan de coachende collega. Mild maar niet laks. De reacties van de observatoren verdiepen je eigen proces. Je ondervindt aan den lijve de effecten van coaching, je empathie wordt vergroot, je gaat in de ervaring in plaats van erover te spreken of te lezen. Je kan dieper gaan in je eigen proces want de begeleider is een ervaren professional die je confronteert en aanmoedigd in je persoonlijk proces. Je leert nieuwe en diepgaandere tools. Je ervaart de grenzen tussen therapie en coaching en je wordt steeds bewuster van je schaduwkanten, maskers en krachten.

3. als actieve observator : vanuit de metapositie denk je na over strategie, présence en vraagstellingstechniek. Je leert scherpe en gepaste feedback te geven en doet suggesties aan de coachende persoon. Je leert exponentieel via de input van andere ‘zielsgenoten’ observatoren en die synergie geeft je een intellectuele, professionle en emotionele boost. Je laat je inspireren anderen.

4. als groepslid : je maakt deel uit van de groepsdynamiek van een specifiek systeem (zoals die in bedrijven en organisaties ook voorkomen) en waarvan je de mechanismen leert ontleden. Je capaciteiten als team coach worden geoefend en je leert over de posities, (machts)verhouding en de dynamische processen. Je ondervindt de waarde van een coaching community, van coöperatie, collaboratie en synergie. Je maakt actief deel uit van een ondersteunend netwerk aan en wordt medeschepper van hoe je wil dat de wereld er uit ziet. Want we zijn de voorouders van de toekomst.

Met hartelijke groeten,

Daniëlle De Wilde
  • Wanneer: 09 maart & 01 juni 2013
  • Plaats : de BAO, Félix Hapstraat 11 te 1040 Brussel
  • Prijs: 100 euro (BTW niet inbegr.) per dagCategorieën:Elan Vital Actualiteit

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: