Eerste hulp bij werkfrustraties (BAO Group & Psychologies Magazine)

Is je werk een bron van voldoening of van stress? Bij de meeste mensen ligt het ergens tussen de twee. Wanneer de stress gaat doorwegen is het tijd om stil te staan en oplossingen te zoeken. Hoe kan je problemen op het werk effectief aanpakken?

Tekst Ria Goris – Foto François De Heel

Je mag je job nog zo graag doen, soms wordt het te veel. Dat heeft vaak te maken met een hoge werkdruk, te weinig ondersteuning van je chef, emotioneel belastend werk of te weinig variatie of autonomie in je job. Vooral als er meer dan een van die factoren in het spel zijn kan de frustratie hoog oplopen. Door de crisis is dat risico nu groter dan ooit, menen veel experten. We legden een paar vaak voorkomende, lastige situaties voor aan Vanessa Heytens en Daniëlle De Wilde van B@O Group, die ondersteuning biedt op de werkvloer.

1. Ik voel me een slechte teamleider

Onze topman zet ons onder zware druk om bepaalde resultaten te halen. Ik vind hem manipulatief maar merk dat ik als teamleider zijn gedrag kopieer om te overleven. Ik voel me daar slecht bij maar weet niet hoe het anders kan.
Heel wat mensen in een lastige werksituatie stoppen veel energie in het beschermen van hun kwetsbaarheid, maar net dat creëert een verhoogd risico op isolement en burn-out. Je komt een heel eind verder als je authentiek communiceert en aan je team uitlegt dat je je zelf onder druk gezet voelt en je daar niet goed bij voelt. Er is een grote kans dat je team begrijpt dat je tussen verschillende niveaus opereert en dat je daardoor steun krijgt van je mensen, ook al kan je de doelstellingen niet veranderen.

> verder lezen op Psychologies.be

www.baogroup.beCategorieën:BAO Group Corporate, Elan Vital Actualiteit

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: