BAO TRAINER -COACH : van Explorer via Discoverer naar Expert

Een grote bravo aan de laatstejaars Expert NL voor hun prestatie vorig weekend.
Ze hebben hun gasten verrast : originaliteit,durf, creativiteit en diepgang. We zijn super fier ! Bedankt aan de gasten voor hun feedback. Onze Mentees, toekomstige collega’s, zullen op 29 en 30 november nog eens hun talenten bewijzen. Wil je dit bijwonen in de bouche à oreille in Brussel, geef ons een seintje.

Hun presentaties belichtten de volgende thema’s :

The art of hosting dofoto(4)or Ilse Dries

Gaat over de kunst van het ‘hosten’ (houden, geven en ontvangen) van gesprekken die er echt om doen, van gesprekken die tot wijze actie leiden. Het omvat een aantal krachtige communicatieprocessen die de mensen uitnodigen om in te stappen en samen aan de slag te gaan om uitdagingen aan te pakken. Deze processen leiden de deelnemers tot diepe inzichten en betekenisvolle resultaten (‘harvest’), waarbij de collectieve intelligentie aangesproken wordt.

‘ De art of hosting’ creëert een omgeving waarbij de deelnemers volledig ‘aanwezig’ kunnen zijn in het nu, (presensing), bereid zijn werkelijk te luisteren en te delen vanuit compassie en nieuwsgierigheid (participation) en deel te nemen aan actie (co-creatie).
In deze workshop worden de principes gedeeld en kan u zelf ‘participatief’ proeven van één van de procesmethoden.

“To speak or not to speak, that is the question!” door Raymonda Jermei10646694_10152732676099089_6795502734671411458_n

Een reis in het ” intermenselijk” communicatielandschap.
Communiceren: wat is dit en hoe kan je eigen gedragsstijl het communicatie proces al dan niet beïnvloeden?…
Het doel van deze workshop is om op een “speelse interactieve” wijze, bewustwording en inzichten te verwerven in je eigen manier van communiceren met anderen; zodat jij in de toekomst je eigen stijl van communiceren bewust kan kiezen en hierdoor je contacten verbetert en conflicten kan voorkomen.

Raymonda Jermei- Ruim 23 jaar beoefent ze haar passie in het “leiden” en begeleiden, trainen en coachen van mensen op een holistische wijze en het onderzoeken van het menselijk gedrag en al zijn interacties. Zowel in de non- profit waar ze als leidinggevende, vertrouwenspersoon en bemiddelaar werkt , als in de privé sfeer als shiatsu-therapeut en trainer-coach van groepen en individuen, tracht ze steeds samen met de persoon tot een zelfbewustzijn te komen zodat “GROEI” mogelijk wordt.

 

“Leiderschap: Ontdek je stijl!” door Liesbet Van Hende

‘Een spel, van MB natuurlijk!’. Zo eenvoudig kan het zijn. Ga in de ervaring en ontdek hoe je de leiding van een team op je neemt en merk welke resultaten dat kan opleveren (of niet).

Liesbet Van Hende, van opleiding Toegepast Psycholoog (Arbeids- en Organisaqtiepsychologie) Koos ervoor na enkele jaren ervaring op de rekruteringsafdeling te hebben gewerkt van zowel internationale bedrijven als KMO’s, intern als extern, te gaan voor haar passie: ‘Mensen en hun potentieel tot groeien’. En dit op speelse doch confronterende wijze. In een eigen praktijk voor zowel teams als individuen.
foto
“ Bibliodrama: creatief en persoonsgericht omgaan met verhalen” door Hilde Vanneste

Bibliodrama kan je spelen met verhalen uit alle mogelijke tradities/culturen.

Op verschillende manieren, in verschillende werkvormen nemen deelnemers een rol op in het verhaal. Die vullen ze in vanuit hun eigen gevoel en levenservaringen.
Bibliodrama spreekt zo de gehele mens aan, niet alleen zijn intellect, maar ook zijn gevoelens, zijn levensverhaal, zijn relaties, zijn geschiedenis.

Het samenspel van verhaal én individu én groep is voor alle drie verrijkend:
-Het verhaal krijgt nieuwe betekenissen.
-Eigen levenservaringen worden op een nieuwe manier belicht.
-De groepsinteractie zorgt voor een eigen dynamiek.

Hilde Vanneste is een gedreven teamcoach met ruime ervaring binnen de zorgsector. Haar coachingsstijl kenmerkt zich het best als bezielend: ze zet de anderen in hun kracht en laat hun hun eigen potentieel ontdekken en inzetten. Een goede portie creativiteit en spirit zijn  kernkwaliteiten die ze koestert.
“S.I.T.!” door Alexander Van Craeyvelt

S.I.T. staat voor Systematic Inventive Thinking…
Het is een methode bedacht om je brein op nieuwe ideeën te laten komen. Deze techniek wordt vaak gebruikt om op nieuwe producten te komen of bestaande producten te verbeteren, en kan dus gebruikt worden om coachees hun situatie op een nieuwe manieren te belichten.
foto(7)
Alexander Van Craeyvelt is Master of science in management of the socialprofit aangevuld met een aggregaat pedagogische en sociaal agogische vakken. Alexander heeft ruime ervaring opgedaan in de HR-sector en werkt nu als teamcoach bij de federale overheid waar hij persoonlijke en psychologisch ontwikkeling stimuleert met het oog op optimaal teamwork.

“Het ik ben bewust-zijn en de kracht van stilte in meditatie , een ware ont-moeting met jezelf” door Yuri De Keuster

Bevrijd jezelf van angst en stress en vul je met geluk en innerlijke rust.
Ben jij klaar voor de verandering in jouw leven waar je al zo lang op zoek naar bent?foto(6)

Bewonderaar van het leven Yuri De Keuster heeft na een intens traject van bijna veertig jaar de stilte mogen ontdekken in zichzelf.
Diverse ingrijpende momenten en de daarop volgende bewustwording heeft geleid tot een zoektocht naar de ontplooiing van het ZIJN .
Dankbaar voor het geschenk van het leven is hij vastbesloten om te inspireren en zijn ervaringen te delen met al die kiezen voor het pad van persoonlijke ontwikkeling.

Met een knipoog naar Sien,Micheline, Muriel en Bernard .

Tot op 29 november!

Daniëlle De Wilde

 Categorieën:Elan Vital Actualiteit

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: