Wild at Heart : in het hart van de Natuur en ecologische principes

Alleen zaden

oud chassidisch verhaal

In een oud chassidisch verhaal komt een man in een winkel. Achter de toonbank staat een engel.
‘Wat verkoopt u?’ vraagt de man.
De Engel zegt: ‘Alles wat u maar wenst.’
‘Echt? Geeft u me dan maar vrede op aarde, gezondheid voor iedereen, opvang voor alle vluchtelingen, liefde, vervulling…’
‘Wacht even’, zegt Engel. ‘We verkopen geen vruchten, alleen zaden.’

Hoe zinvol reageren op een maatschappij en wereld in transitie? Welk leven is de moeite waard? Welke mens willen we zijn? Welke zaden willen we voeden?

Brugge – wo 23/03/2016 – 19:00 Goddelijk Wild (Ann Sterckx en Dr Rudy Vandamme) boek en workshop

Ecologize rudy vandamme

Tijdens de Oscar uitreiking sprak Di Caprio over de nood om de connectie met de natuur terug te vinden, om leiders te hebben begaan met het algemeen welzijn, over respect hebben voor de aarde en de inwoners ervan, om de diepe impact van ons handelen van vandaag op de kinderen van de kinderen
Stop procrastination, zei hij.
En zo doen we :

We houden van mensen die onze waarden delen en die, zoals wij, heel graag back to the roots gaan: radical simplification zoals dichter en bioloog David Whyte het noemt.

Na de masterclass met Mieke Bouma en Henk Hof van de Nederlandse Storytelling Academy, nodigen we op 23 maart, volle maan avond, in BAO Elan Vital Brugge collega’s Ann Sterk en Rudy Vandamme, pioniers van de ecologize beweging. Ze komen delen over Goddelijk Wild. Hun laatste boek gaat over actuele menselijke thema’s: hoe elkaar lief hebben vandaag, welke vorm nemen moderne relaties aan , hoe we met ‘het wilde’ en de maatschappij in ons leven omgaan, overleven in werksituaties en de plek van de mens in het universum.

Een aanrader op elk vlak van het menselijk spectrum!

Voor meer info over het boek: www.goddelijkwild.be en www.ecologize.be
De auteurs vatten de boekvoorstelling op als een workshop.
Ze vertellen in een notendop hun verhaal, hoe een trektocht een ‘rite de passage’ werd en een persoonlijke transitie met zich meebracht. Ze getuigen, o.a. door het gebruik van beeldmateriaal, hoe ze de diepere existentiële, ecologische dimensie van hun leven meer erkenning geven.

Met essentiële vragen en ervaringsgerichte oefeningen laten ze je proeven van een landschap van mogelijkheden: hoe het ongetemde wilde in jezelf re-activeren? Waar veerkracht vinden in tijden van onzekerheid? Hoe je verhouden met wat er rondom ons gebeurt? Welke mens wil je zijn?

19:00 Onthaal
19:30 Het boek ‘Goddelijk Wild’ en ‘Welke mens wil je zijn?’
21:30 Netwerkingsmoment
22:00 Einde

Plaats: BAO Elan Vital Brugge Danielle De Wilde, Raamstraat 71, verdiep 1 – 8000 Brugge, makkelijk te bereiken met openbaar vervoer, busstop De Snuffel, Ezelstraat.

Inschrijven: > online inschrijfformulier
Max. 25 dlnmrs. Inschrijven vooraf is noodzakelijk. Er wordt een kleine kostenbijdrage gevraagd van 10 €, ter plaatse te betalen.Categorieën:Elan Vital Actualiteit

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: