EMBODIED COACH : training in lichaamsgerichte interventies voor coaches, hulpverleners & therapeuten

Om een antwoord te bieden aan de stijgende vraag naar effectieve coachingstechnieken die de mens benaderen in zijn totaliteit, hebben BAO-Elan Vital en Agape Belgium besloten om hun expertise samen te brengen voor een aanbod in het Nederlands.

Deze benadering legt de nadruk op het lichamelijke en is een perfecte aanvulling op Explorer en Discoverer die we momenteel aanbieden in het Frans.  Voor de gecertificeerde BAO Elan Vital coaches zijn er kortingen voorzien!  > Online inschrijfformulier

Waarom deze opleiding?

Gezien het aantal burn- en bore-outs, het ongelooflijk hoog aantal langdurige zieken en het opgejaagd gevoel dat zelfs nu al bij kinderen is terug te vinden is  eindelijk in onze huidige geestelijke gezondheidszorg meer gegronde aandacht voor de interactie tussen lichaam en geest. Er is een effectieve vraag naar concrete en onderbouwde belichaamde wetenschappen, technieken en methodieken vanuit o.a. de politie, de geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijk werk, de medische wereld, het brede veld van coaching, individueel en in organisaties, fysiotherapeuten, het onderwijs en andere beroepsgroepen.

Begeleiders, leiders, een palet aan professionals drukken de behoefte uit meer kennis in de psycho-somatiek, technieken en inzicht te willen verwerven over de manier waarop het lichaam en de persoonlijkheid ‘communiceert’ met elkaar en waarbij lichaamsgerichte,“embodied” interventies leiden tot meer vitaliteit, geluk, focus, stresshantering, verbinding en veel meer.

Wat komt aan bod in deze opleiding?

Vanuit het oogpunt van het lichaam verkennen wij de waarde van lichaamsbewustwording, stressregulatie, mindfulness, het omgaan met emoties en gevoelens, opladen, ontladen, omgaan met woede, genieten en nog meer. De methodes die aan bod komen horen thuis onder de analytische lichaamsgerichte psychotherapie. Met uitzondering van de module ‘reading the movement…’ en de module ‘belichaming & neurologie’ zijn de andere modules gekend onder de noemer (neo)reichiaans lichaamsgerichte psychotherapie. De technieken die aangeleerd worden zijn gekend als ‘bio-energetica’, ‘ademtherapie’, danstherapie, reichiaanse karakterstijlen, en nog andere.

https://www.agapeacademy.be/nl/agenda/23/the-embodied-coach

De opleiding bestaat uit :

  • het ervaren van lichaamsgerichte oefeningen. In het proces van het eigen maken van deze benaderingen, of het belichamen, worden steeds de daarbij horende theoretische achtergronden en referentiekaders gegeven, waardoor je niet alleen de methodes zal begrijpen, maar ook wetend wordt als begeleider.
  • verschillende modules. Elke module wordt verzorgt door gespecialiseerde lichaamsgerichte therapeuten en bestaat uit theorie en praktijkoefeningen.

De rode draad doorheen de gehele opleiding is ‘hoe breng ik mijn verworven kennis, technieken en inzichten over aan mijn doelgroep?’.  De aangeleerde technieken en methodes, invalshoeken en theorieën, dienen jouw praktijkvoering te verrijken.

We wensen je op te leiden in verschillende lichaamsgerichte methodes die je op verantwoorde manier kan toepassen bij jouw doelpubliek.

Modulegerichte opleiding

Deze opleiding bestaat uit 4 verschillende modules die je of afzonderlijk of allemaal samen kan volgen.

Module 1: Body Consciousness & Breathwork

Lichaam en bewust-zijn: bio-energetica en reichiaans ademen (10 lesdagen)
2-9-16-23 oktober 2018, 6-13-20-27 november 2018, 21- 22 december 2018

Module 2: Reading the movement, understanding the expression: Laban Movement Analysis (6 lesdagen)
8-15-25-26 januari 2019, 5-12 februari 2019.

Module 3: Embodiement& Neurology

Belichaming en neurologie (3 lesdagen)
28 maart (20u – 22u), 29 maart (9u30 – 17u30), 30 maart (9u30 – 17u30), 31 maart (10u – 13u) 2019

Module 4: Body and Character structures

Lichaam en karakterstijlen (10 lesdagen)
10 t.e.m. 12 mei 2019; 5 t.e.m.7 juli 2019 & 21 t.e.m. 24 augustus 2019

Trainer-Coaches

Danielle De Wilde (BAO-ElanVital & International Breathwork Foundation)

Stephanie de Bruijckere,  Niek Ghekiere (AgapeBelgium)

Marjolijne van Buren-Molenaar (BodyMindOpleidingen)

Alle trainers in de opleiding ‘’the embodied coach’’ zijn ervaren internationale trainers met minstens 18 jaar praktijkervaring. Ze zijn elk gespecialiseerd in hun vakgebied en werken complementair in dit parcours.

Investering

Elke module kan afzonderlijk gevolgd worden en elke module kent dus een eigen prijssetting.

Indien je de gehele jaaropleiding volgt, ontvang je 20% reductie, wat de totaalprijs brengt op € 4.165,34 (excl.BTW).  De helft van deze som kan je recupereren volgens het systeem van KMO portefeuille

> Praktische informatie

Coördinator

Niek Ghekiere
niek@agapebelgium.be
+32 498 52 95 52Categorieën:Elan Vital Actualiteit

Tags: , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: