THE STORIES OF TRANSFORMATION : De archetypische kracht van je persoonlijk verhaal

a souffle stories

Elk van ons draagt een rijkdom aan verhalen met zich mee. Verhalen van onze persoonlijke en collectieve geschiedenis. Verhalen met een donkere toon of net een happy end. Toch doorloopt elk verhaal universele stadia. Elk verhaal is gelijk.

Mensen houden van verhalen, meer dan van feiten en cijfers. Een vertelling laat de fundamenten van ons mens-zijn zien. Zo zegt je eigen verhaal veel over je intenties, je vreugde en je vrees maar ook je waarden en je moed worden zichtbaar. Jouw verhaal bevat de grote thema’s van ieders bestaan.

Elk van ons heeft een potentieel aan talenten in zich. Onontgonnen kansen voor verandering, kansen om te worden wie we willen worden. Verhalen brengen dit inzicht in eigen kracht en eigen kunnen, we vinden er de stimulans om verder te kijken.

In de narratieve expressie van de verhalen, de verlangens, de ontgoochelingen die in je leven, zit kracht. Luisteren naar verhalen van anderen relativeert, verbindt, heelt en zijn een inspiratie om in schoonheid en met authenticiteit in het leven te staan.

Creatieve technieken zoals storytelling en ‘restorying’ gebruiken we in coaching als transformatie-instrument en als basis voor het creëren van gepersonaliseerde rituelen voor specifieke transitiemomenten. Verhalen zijn een bindmiddel tussen mensen, families, teams en zijn helend.

profession passionNarratieve coaching  zorgt voor:

  • motivatie en humaniseren op het werk en in je privé
  • een balanceren van hormonenstelsel en aandacht voor gezondheidsbevorderende factoren
  • herkennen en assertief opkomen voor eigen behoeften
  • diep contact met je ‘eigenwaarde’ en waardengericht functioneren
  • een daadkrachtig vervullend leven in respect voor eigen ritme en dat van anderen
  • preventie van burn- out en activering van bevlogenheid
  • leven vanuit hart en buik, in connectie met intuïtie

Doelgroep

Coaches, therapeuten, leerkrachten, leidinggevenden, kortom iedereen die volop wil leven, werken met anderen, die wil inspireren en geïnspireerd worden.

Praktische info

Zaterdag 22 oktober 2016 van 10.30 tot ongeveer 19.00

Raamstraat 71, 8000 Brugge (makkelijk bereikbaar via openbaar vervoer, carpooling aangemoedigd)

Bijdrage : € 85 > Online inschrijfformulier

Methodiek

big-magic-defnWe hebben  een  individueel levensverhaal en delen een collectieve geschiedenis.  Niets menselijks is ons vreemd. De interpretaties van onze persoonlijke mythes verhinderen ons soms om ons potentieel volledig tot uitdrukking te brengen.  Door te herkaderen via metafoor en verhaal openenen we een veld van mogelijkheden ens tellen we ons open voor synchroniciteiten.  We worden bewust creatief.Deze dag creëren we een sacrale ruimte waar we in respect, veiligheid, speelsheid en acceptatie tijd nemen om onze verhalen te vertellen, te herschrijven en ons te verbinden met grotere, archetypische krachten

We spelen met de principes van de Journey of de Hero van Joseph Campbell ,de 7 universele thema’s van Alida Gersie en Big Magic filosofie van Elizabeth Gilbert.  We verlaten de sfeer van logica en intellect om te spelen in de sferen van magie en intuïtie, zoals  We activeren de Creator & Creatrix, de maker van verhalen die in elk van ons zit.

We staan onszelf toe om in verwondering te staan voor wat het leven ons biedt.

 

 

Begeleiding

Deze workshop wordt gefaciliteerd door de zussen

  • Ann De Wilde, creative coach, Praktijklector Creatief Agogisch Werken Faculteit Mens en Welzijn Hogeschool Gent, Doula (begeleidster bij zwangerschap en geboorte), trainer-coach storytelling.
  • Daniëlle De Wilde : holistic life & corporate coach, NLP trainer directrice BAO group Elan Vital instituut voor Persoonlijke Groei, Coaching & Mentoring, supervisie van coaches, dans en bewegingtherapeute, trainer-coach leadershipskills

Online inschrijfformulier

Decameron_Waterhouse

 

 

%d bloggers liken dit: