Zweethutceremonie op 09 februari met Daniëlle De Wilde

Op 9 februari stellen we een impactvolle ervaring voor die ons dichter brengt bij de Natuur en onze eigen diepe natuur.

De zweethutceremonie, geïnspireerd door oude wereldtradities zorgt voor een purificatie en een reiniging op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak.

Deze specifieke rituele dag is gebaseerd op de Noord-Amerikaanse traditie. Een lage constructie van wilgentakken en bedekt met dekens om in het donkerte… klaarder te kijken in zichzelf.

De ‘hut’, de ‘sweatlodge’, staat als symbool voor de baarmoeder van Moeder Aarde waar je zal kunnen loslaten en je open stellen voor het nieuwe. Je gaat een sacrale verbinding aan met de Cirkel van het Leven en de bewoners ervan.

We maken contact met de elementen d.m.v. zang en ‘gebed’ : we stellen onze intentie en verkennen de mogelijke opties voor een volwaardig leven. Dit in een respectvolle en ceremoniële sfeer.hutte sudation

Het water gegoten op de hete stenen produceren stoom die ons zuivert en ons verbindt met Aarde, Vuur, Lucht en Water, die elementen waaruit we zelf bestaan. In dit alchemistisch transformatieproces voelen we de kern van onze bezieling en nemen we de tijd om tijd te nemen voor de Essentie.

Om onze eigen West-Europese reinigingstraditie te herscheppen gebruiken we vanuit respect, rituelen uit de traditionele Indiaanse culturen.

De zweethutceremonie zuivert grondig van binnenuit en opent je hart.

Het is een zuiverings- en genezingsceremonie zowel voor vrouwen als mannen.

lakota sweatlodge

De Lakota noemen de zweethut: INIPI, wat betekent: “Je levensenergie versterken door middel van de stenen”.

Datum : zondag 9 februari te Koolskamp (tussen Gent en Kortrijk)

Bijdrage aan de kosten : € 75 , € 65 indien samen met de Vuurloop op 8 februari, mogelijkheid om daar ter plaatse te overnachten

Meer info : d.dewilde@baogroup.com

Inschrijving> Online inschrijfformulier